Home Free Courses Power BI Essential Training LinkedIn Learning Quiz/Exam Answers

Power BI Essential Training LinkedIn Learning Quiz/Exam Answers

2167
0
Power BI Essential Training LinkedIn Learning Quiz Exam Answers

Enroll Here: Power BI Essential Training Certification

Question 1: A free subscription to Power BI Pro lasts for how many days?

Answer: 60

Question 2: How can a user remove a “favorite” item from their favorites list?

Answer: Unmark it on Favorites list.

Question 3: Reports in Power BI _____.

Answer: can include funnel charts, tree maps, geospatial maps and a variety of different visualizations

Question 1: Apps for the Power Platform are available from where?

Answer: AppSource

Question 2: How can a user create a refreshable data source?

Answer: by storing their file in the cloud

Question 3: How can a user view their uploaded data immediately in Power BI?

Answer: by clicking “View Dataset”

Question 4: You’ve loaded a sample dataset that includes reports and dashboards. If you later delete the sample dataset, Power BI will also _____.

Answer: delete the reports and dashboards

Question 5: What is an additional step a user must take in order to bring in data directly from a file that was not created in Excel, a CSV file, or Power BI desktop?

Answer: Get the data into Excel, a CSV or Power BI desktop model.

Question 1:  Which of these methods can be used to create a new report that can be saved in Power BI?

A.  Copying and editing an existing report

B.  Downloading a Power BI report from SharePoint and re-uploading

C.  Using fields from a dataset to create visualizations

D.  Creating a visualization in Paint or Paint 3D and uploading to Power BI

Answer: A,C

Question 2: The data you selected for a visualization includes geospatial data, so Power BI created a map. You wish to present your data in columns and rows. What should you do?

Answer: Select the visualization then click on the Table visualization

Question 3: What do geospatial visualizations require?

Answer: geospatial data (latitude, longitude)

Question 4: How can a user change the criteria by which values are sorted within a column (highest value -> lowest vs. lowest value -> highest)?

Answer: Click at the top of the column.

Question 5: How does a user create a dashboard?

Answer: Take visualizations from reports and pin them as tiles.

Question 6: Which statement about formatting visualizations is true?

Answer: Different visualizations will have different formatting options available.

Question 7: You are creating a Sales report. The first page includes some visualizations illustrating national sales. Why might you choose to add a second page to this report? 

A.  You have more national sales visualizations than fit well on page

B.  You need 10 visualizations, and only 6 are allowed per page

C.  The report will include regional sales visualizations.

D.  Reports are limited to one page. 

Answer: A, C

Question 1:  You have just deleted Page 1 of your report. When is it permanently deleted?

Answer: when you save the report

Question 2: Which users have the ability to apply a filter to all pages of a report?

Answer: report creator/owner

Question 3: After you’re finished working with a visualization’s interaction settings, what is best practice?

Answer: Turn off Editing Interactions.

Question 4: If a print a report from Power BI Service using Export, the print job will include _____.

Answer: the current page

Question 5: One attribute of Power BI reports is that they are _____.

Answer: printable and exportable by users

Question 1: How can a dashboard creator make a dashboard easier to view on a mobile phone?

Answer: Create a phone view for the dashboard.

Question 2: Why would you pin a live report page to a dashboard? (choose more than one)

A.  to force users to access the dashboard through the report

B.  to allow users to cross-filter the visualizations as they would in the report

C.  so the visualizations will automatically update when the report updates

D.  so that filters added to the report are propagated to the dashboard

Answer: B, C, D

Question 3: Which choices are valid ways to create a dashboard?

A.  Go to Dashboards and select Create

B.  Create a dashboard from existing content

C.  Select New Dashboard from a SharePoint list

D.  Create a dashboard using visualizations from a report 

Answer: A, B, D

Question 4: When can a user create a mobile view?      

Answer: after they’ve pinned a tile to the dashboard

Question 5: When will a user see their default dashboard?

Answer: immediately upon opening Power BI

Question 6: You use Add a Tile to add content that doesn’t come from Power BI. Using Add a Tile you can add text boxes, streaming content, and what else? (choose more than one)

A.  Images from the web

B.  Images from your computer

C.  Video from YouTube

D.  Web content for which you have a URL

Answer: A, C, D

Question 7: What is an easy way to have Power BI keep a user up to date on the status of critical values in their dashboards?

Answer: Set alerts.

Question 8: If a user wishes to subscribe another user to a dashboard or report, what do they need?

Answer: editing permissions to that dashboard/report

Question 1: How can a user keep a visual generated as a result of a Power BI Q&A session?

Answer: Pin it to their dashboard.

Question 1: What is the primary difference between creating a new workspace in Power BI vs a classic workspace?

Answer: A new workspace does not automatically generate an Office 365 group.

Question 2: What are the four roles available in Power BI workspaces?

Answer: viewers, contributors, members, admins

Question 3: In order to share within their organization, a user needs at least _____.

Answer: a Power BI Pro license

Question 4: Which option or options are available as a choice in the app workspace? 

Answer: OneDrive Business

Question 5: What must be included when publishing an app? (choose one or more)

A.  Dataset

B.  Dashboard(s)

C.  Report(s)

D.  Owner’s profile photo

Answer: A

Question 6: What is generated when you click “Publish”?

Answer: a link that can be sent in email, and an HTML link that can be pasted into a blog or website

Question 7: Which is true regarding publishing to the web?

Answer: Some items, like Arc GIS visualizations, cannot be published

Question 8: How can a user find out who has access to a report or dashboard?

Answer: Go to their workspace, click the Share button and choose Access.

Question 1: What can you NOT do from the Power BI mobile app?

Answer: Remove a tile from a dashboard.

Question 2: Use _____ to display your Power BI report in presentation mode with live filtering.

Answer: Power BI app for Windows 10

Question 3: Which workspaces does a user have access to in the Power BI mobile app?

Answer: all workspaces

Question 4: Power BI Mobile can be downloaded onto _____.

Answer: mobile devices, smartphones, tablets

Question 5: What does the mobile app’s Quick Access tab display?

Answer: Reports and dashboards

Question 1:  If a user wishes to work with multiple data sources and connect them through relationships, which tool is best-suited?

Answer: Power BI Desktop

Question 2: If a user wishes to create a dashboard, where tool must they use?

A.  Power BI Desktop

B.  Power BI Service

C.  Power BI Mobile

Answer: B

Question 3: Why might a user wish to start their reports in Power BI Desktop vs Power BI Service?

Answer: Reports started in Power BI Desktop are “portable” and can be worked on in Power BI Service.

Question 4: What does “Data View” show?

Answer: all of the data in a dataset

Question 5: Reducing data with the Power Query Editor would not include which of these actions?

Answer: Hide rows with null values.

Question 6: As a general rule of thumb, data used in Power BI should be what? (choose more than one)

A.  Longer rather than wider

B.  Wider rather than longer

C.  More columns than rows

D.  More rows than columns

Answer: A, D

Power BI Essential Training LinkedIn Learning Final Quiz/Exam Answers

Question 1: Your company is using Power BI to present information about service calls. At this point managers receive three service call reports created by different people using different datasets. You’ve been asked to create a consolidated overview. Which approach makes the most sense?

Answer: Create a dashboard using appropriate visualizations from all of the reports.

Question 2: How can a user resize a visualization?

Answer: Grab the visualization handle then drag until the desired size is reached.

Question 3:  How much RAM is required by Microsoft to run Power BI?

Answer: 1 GB

Question 4:  Which role would you assign to users in a workspace so they can copy reports, as well as view and interact with items such as dashboards and reports?

Answer: Contributors

Question 5:  When pinning a tile from dashboard B onto dashboard A, which theme is the default?

Answer: the theme from dashboard A

Question 6:  What is true regarding visualizations and printing?

Answer: Not all visualization styles (including many custom visualizations) can be successfully printed/exported.

Question 7:  What do all visualizations that are used to create reports with Power BI have in common?

Answer: They are based on the same data set. 

Question 8: If you unpivot data that is in a pivot table within the Power BI Desktop, what is shown?

Answer: the underlying rows of data

Question 9: How is a dashboard different from a report?

Answer: A dashboard is a single page and supports natural language queries; a report can be many pages and does not support natural language queries.

Question 10: What differentiates a CSV file from an Excel workbook?

Answer: CSV files are strictly data, Excel workbooks can contain multiple worksheets and additional items like titles.

Question 11: If you no longer wish to have your embed codes available to the public and proceed to delete them, when will they be deleted?

Answer: on the next scheduled update

Question 12: When you select a data source for your data, what will Power BI create?

Answer: a data set

Question 13: The dataset you’re using for a report comes from Excel. Which of these actions in Excel will improve the performance of Power BI Q&A for users? 

A.  Appropriate table names

B.  User-friendly column names

C.  Format dates as short dates

D.  Sort and filter the data by key columns

Answer: A, B

Question 14: When users reset a report to its default, what happens to the report in Power BI?

Answer: It will return to the report level filter or page level filters that the creator or owner applied when creating the report.

Question 15: What is true regarding data and Power BI Desktop vs. Power BI Service?

Answer: A user can connect to more types of data using Power BI Desktop.

Question 16: Converting a table visualization to a slicer has what benefit?

Answer: It makes it easier to filter the report visualizations.

Question 17: Courtney wants to sign up for Power BI, but does not have an organizational email address. How should Courtney proceed with accessing Power BI?

Answer: Obtain and use a trial version of Office 365, which will have Microsoft.com as its extension, and then proceed to sign up for Power BI.

Question 18: How can a user delete a visual from the gallery?

Answer: Select which visual they’d like to remove under the “Delete a Visual” dropdown.

Question 19: How can you scan a QR code using the scanner on your Power BI Mobile app?

Answer: Align the code within the frame of the scanner display.

Question 20: QR code stands for what?

Answer: Quick Response Code

Question 21: The insights that Power BI gleans from a selected data set and presents to the user come in the form of _____.

Answer: Tiles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here