Home Certification CODING FOR DESIGNERS – Gymnasium Certificate Answers

CODING FOR DESIGNERS – Gymnasium Certificate Answers

425
0
CODING FOR DESIGNERS - Gymnasium Certificate Answers b

GET CERTIFICATE: CODING FOR DESIGNERS

Question 1) What’s wrong with the following code example?

<p class=”lead”>We are a consulting firm with twenty years of experience. <p>If you’d like to get in touch, please call today!</p>

Answer: A closing <p> tag is missing

Question 2) What’s wrong with the following code example? 

<ul class=”shopping-list”>

  <p>Eggs</p>

  <p>Milk</p>

  <p>Butter</p>

</ul>

Answer: <p> tags are the wrong tag to use here

Question 3) What does the following code example do?

.caption {

  background-color: #ffffff;

}

Answer: Sets the background color of any tag with <class=”caption”> to white

Question 4) What should go between the quotes in the following code example?

    <img src=””>

Answer: The location or URL of an image file

Question 5) If the bottom margin of a <p> element is currently set to zero, which of the following could account for the fact that there is still space between two consecutive paragraphs on a page?

Answer: The <p> elements automatically have margin-top, which must also be reset T

Question 6) Which image file type is not appropriate for use on the web?

Answer: TIFF

Question 7) GIFs are most appropriately used for which kind of images?

Answer: Line art and illustrations

Question 8) What typefaces can appear on modern websites?

Answer: Any typeface that’s licensed for web use

Question 9) At what resolution should Photoshop files be prepared?

Answer: All of the above

Question 10) What property refers to the space inside a CSS box?

Answer: padding

Question 11) Which CSS property controls the size of a typeface?

Answer: font-size

Question 12) Leading is roughly equal to which CSS property?

Answer: line-height

Question 13) What does the <div> tag do?

Answer: Creates an invisible box that can be styled with CSS

Question 14) During this course, we created buttons by

Answer: Styling <a> tags with CSS

Question 15) In Google Chrome, the Web Developer Tools (activated with the “Inspect Element” menu item) provide the ability to

Answer: View the CSS being applied to any particular element

Question 16) Which CSS property controls the color of a font?

Answer: color

Question 17) Tracking is roughly equal to which CSS property?

Answer: letter-spacing

Question 18) Which CSS property controls the left/right/center alignment of text?

Answer: text-align

Question 19) Charo has created the following CSS class selector to make some text 14 pixels large. Her HTML is correct, but the class is still not working. Why?

#date {

  fontsize: 14 pixels;

}

Answer: All of the above

 Question 20) The best-practice HTML tags for coding navigation menus are

Answer: <ul> and <li> tags

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here