Home Certification Alibaba Cloud Certified Fintech Technical Certificate Quiz/Exam Answers

Alibaba Cloud Certified Fintech Technical Certificate Quiz/Exam Answers

143
2
Alibaba Cloud Certified Fintech Technical Certificate QuizExam Answers

Get Certificate: Alibaba Cloud Certified Fintech Technical Certificate Quiz/Exam Answers

Check all the certificates here

Fintech Solution Fundamental Alibaba Quiz Answers

1.Which of the following products can be used to manage security keys on Alibaba Cloud for data encryption and decryption?

Answer: SSL Certificate

2.Which Product can help with Secruity Risk?

Answer: Anti-DDos

3.Which of the following options is used for Alibaba Cloud account management and resource access control?

Answer: RAM

4.Which of the following option is NOT counted as a “User Account Security” concern?

Answer: User Registration

5.Which of the following products can be used in a big data scenario?

Answer: MaxCompute

6.Is it true that buy-now-pay-later  is important for payment experience?

Answer: True

7.Alibaba Cloud Anti-DDoS service supports ‘Intelligent Traffic Scheduling” which can intelligently learn the service traffic baseline to accurately identify attack traffic and its characteristics.

Answer: True

8.Security Center can be used to protect your ECS servers on Alibaba Cloud from ‘remote unusual logon’ and ‘brute force password cracking’ attacks.

Answer: True

9.Is buy-now-pay-later a type of contextual finance?

Answer: True

10.Which method does Mybank use to split data? (Correct Answers:3)

  • Horizontal splitting
  • Read and Write
  • Data Category

11.Which of the following is a security risk for Double 11? (Correct Answers: 3)

  • Data Recovery
  • System security
  • Merchant Risk

12.What are the challenges of the Double 11 Shopping Festival? (Correct Answers: 4)

  • internet scaleability
  • System stability
  • Financial stability
  • Enterprise-level complexity

13.Which layer does Mybank’s Load Balance serve? (Correct Answers: 4)

  • Network Layer
  • Access Layer
  • Application Layer
  • Middleware Layer

14.Which  of the following is a big data scenerio? (Correct Answers: 3)

  • Fraud Risk
  • Credit Risk
  • Collection Ratio

15.Which of the following are the key capabilities used to support Double 11? (Correct Answers: 3)

  • Green Datacenter
  • Low latency
  • Stability

Cloud-Native Database for FinTech Alibaba Quiz Answers

1.Which database engine is not an analytics database?

Answer: Redis

2._____ is not a NoSQL DB.

Answer: PolarDB

3.ADB for PostgreSQL uses what type of execution engine?

Answer: Vectorized

4.Alibaba Cloud provide database services including:

Answer: All of the above

5.What is the maximum storage size supported by PolarDB?

Answer: 100TB

6.Which statement about FinTech challenges is not correct?

Answer: Exchange Rates

7.PolarDB is not supported with:

Answer: SQL Server

8.Which database engine is not available as a managed service in Alibaba Cloud?

Answer: Oracle

9.Data Transmission Service can transmit database in:

Answer: All of the above

10.Which of the following is wrong?

Answer: OLTP stands for Off-line Transactional Processing.

11.Which endpoint is not supported by PolarDB?

Answer: Non-Primary

12.Which is not under the definition of Fintech?

Answer: Virtual remote doctor consultation

13.How many copies of Data Chunks does PolarDB keep?

Answer: 3

14.Which database engine is not a relational database?

Answer: MongoDB

15.What data format does ADB store in?(Number of correct answers:2)

  • Row
  • Column

Data and Application Security for FinTech Alibaba Quiz Answers

1.Anti-DDoS Service can afford how much bandwidth?

Answer: 10 TB

2.Which product can provide MLPS 2.0 operation baseline check?

Answer: Bastionhost

3.Which product can offer protection and operation for infrastructure cloud product?

Answer: Cloud Secruity

4.Mainland China Acceleration belongs to which product?

Answer: Anti-DDoS Service

5.Which stage is adopted encrypted computing environment of Intel® Software Guard Extensions (Intel® SGX)?

Answer: Data Preprocessing

6.Which issues can be solved by Alibaba Cloud Anti-DDoS service?

Answer: Cross-border Network Congestion During DDoS Attacks

7.Data Loss Prevention is the main function of which product?

Answer: SDDP

8.Which product can offer multi-asset management?

Answer: Bastionhost

9.Which product can be adopted to protect sensitive data?

Answer: SDDP

10.Which one can offer central management and monitoring for scattered data assets?

Answer: SDDP

11.What is needed to be done before data security lifecycle protection?

Answer: Data asset review

12.Which product can offer intranet isolation?

Answer: CloudFW

13.Which one is not included in encryption in motion?

Answer: Encryption at Rest

14.Which function is not included in Bastionhost?

Answer: Encryption

15.How many stages are involved in a data security lifecycle?

Answer: 6

2 COMMENTS

  1. Hi mam,

    do we need to put our card details in this,.because i have signup but asking for the payment details
    please help me out with this.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here