Sunday , July 21 2024
Breaking News

Ayush Yoga Quiz Answers

The Ministry of Ayurveda , Yoga & Naturopathy , Unani , Siddha and Homoeopathy (AYUSH) aims to establish indigenous alternative medicinal systems in India.

In the last decade or so, particularly in the west, yoga has greatly increased in popularity. This is seen as a soothing yet challenging type of exercise; its benefits swear by experts. Believed to improve flexibility , strength and mental focus, if you haven’t already done so, yoga might be something you’ve considered getting into. Yoga comes with a rich heritage steeped in history. Check this ancient type of exercise today with your experience!

What is Ayush Yoga Program?

To make sure about the health care systems and to ensure it that these systems are optimally built Ayush Ministry was established pon 9th November 2014. Previously it was known as the ISM&H Department of Indian Systems of Medicine and Homeopathy and was renamed as the Deoartment of Ayurveda ,Yoga,Unani,Siddha and Homoeopathy(Ayush) keeping ayurvedic education and research in mind.

In order to get Ayush Yoga free certification here are the answers to the question that are being asked during the quiz:

Free Yoga Certificate
Free Yoga Certificate – Govt of India

APPLY HERE : FREE YOGA CERTIFICATE

Q1- When first International Yoga Day is observed in India? 
Correct Answer: 
21 June 2015

Q2- Where the resolution of celebrating International Day of Yoga is passed? 
Correct Answer: 
UN, General Assembly

Q3- Who had introduced yoga first time to the western world in a religion conference Chicago, America? 
Correct Answer: 
Swami Vivekananda

Q4- Who is known as Father of Yoga? 
Correct Answer: 
Shiva

Q5- Which Veda mentions about the elements of yoga? 
Correct Answer: 
Rig veda

Q6-In 2019, which city host PM Narendra Modi’s International Yoga celebration? 
Correct Answer: 
Ranchi, Jharkhand

Q7- Which International Day of Yoga event created a Guinness world Record? 
Correct Answer: 
21 June, 2015

Q8- What is the theme of 5th International Day of Yoga 2019? 
Correct Answer: 
Climate Action

Q9- What do you understand by the term Doga? 
Correct Answer: 
Doga is a kind of yoga by using dogs as props

Q10 -Celebration of International Yoga in India is done by which ministry? 
Correct Answer: 
Ministry of Ayush

You can also follow this video to get a step-by-step guide on how to get free ayush yoga certification:

About Clear My Certification

Check Also

ISRO

ISRO Launched 2 New Certification Courses for July 2024 – Check Complete details

ISRO Launched 2 New Certification Courses for July 2024 – Check Complete details About IIRS …

No comments

  1. very very good

  2. very nice

  3. Wow, Thanks for the amazing Ayush Yoga Quiz Certificate.

  4. We stumbled over here by a different page and thought I might as well
    check things out. I like what I see so now i’m following you.
    Look forward to looking over your web page repeatedly.

  5. Yoga about any questions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *