Tuesday , June 18 2024
Breaking News

AutoCAD Civil 3D Free Certificate | Free Certification | AutoCAD Quiz Questions and Answers

AutoCAD Civil 3D Free Certificate | Free Certification | AutoCAD Quiz Questions and Answers

Check your skill by answering this AutoCAD Civil 3D Quiz Quiz questions. This quiz will help you to check your knowledge and improve it further. List of the most asked real-world AutoCAD Civil 3D Quiz questions and answers for freshers and experienced to pass your official test.

Also Checkout : TCS invites application for Internship Program 2022 | ACE Career Development Program | Checkout eligibility , dates , how to apply ?

Practice Below the best AutoCAD Civil 3D Quiz MCQ Questions that checks your basic knowledge of Autocad . This Certified AutoCAD Civil 3D Quiz Test contains 20 Questions. So, you have to select the right answer to check your final preparation for your Exams & Interviews.

Test your knowledge with Itronix Solutions basic AutoCAD Civil 3D Quiz made especially for beginners in network. Pass the test and get a Certificate of achievement!

Also Apply for : Machine Learning Boot camp by Google | Free Certification Courses and Internship for Students

Terms and Condition :

  • Every MCQ set focuses on a specific topic in AutoCAD Civil 3D Quiz
  • 20 Multiple Choice Questions & Answers in AutoCAD Civil 3D Quiz with answers
  • This quiz consists of 20 multiple-choice questions.
  • Each question in the quiz is in multiple-choice or “true or false” format
  • You may review your answer choices and compare them to the correct answers after your final attempt
  • To start, click the “Take the Quiz” button. When finished, click the “Submit Quiz” button.

Also Checkout : Coursera Free Machine learning Specialization Course by Standford University

Question 1 : By which of the following comand, you can draw a rectangle in AutoCAD?

Answer:REC

Question 2 :Which of the following state grid is use to design perspective?

Answer:Isometric

Question 3 :CADD full form is

Answer:Computer Aided Design & Drafting

Question 4 :Angle between the three principal Axes of an isometric drawing is

Answer:120 °

Question 5 :In AutoCad the relative co-ordinate system is designed by the symbol is

Answer: @

Question 6 :Which of the following command is not included in the modify toolbar

Answer:Text command

Question 7 :Which command is used to restore the erase objects

Answer:Oops Command

Question 8 :The advantages of AutoCAD

Answer: All of the above

Question 9 :Computer-aided design software is used by ……………..

Answer: All of the above

Question 10 :Polar coordinates are used mostly for drawing __

Answer: Vertical and Horizontal Straight Lines

Question 11 :What is the difference between command Plot and Print

Answer:No difference

Question 12 :Which key is used to obtain properties palette in AutoCAD?

Answer:Control+1

Question 13 :How many units are available in AutoCAD?

Answer:5

Question 14 :How many workspaces are available in AutoCAD?

Answer:3

Question 15 :Which command is used to divide the object into segments having predefined length?

Answer:Measure

Question 16 :How many grip points does a circle have?

Answer:5

Question 17 :Which of the following is the extension for autocad drawing file?

Answer:DWG

Question 18 :Which of the following is widely used to measure flood variability?

Answer:FFMI

Question 19 :Scale command can be accessed easily by typing:

Answers: SC

Question 20 :To obtain parallel lines, concentric circles and parallel curves; _ is used.

Answer: Offset

ALSO : Artificial Intelligence Free Certificate | Free Quiz Certificate

CLICK HERE TO GET COMPLETE DETAILS: CLICK HERE

FOLLOW MY SOCIAL MEDIA CHANNELS, TELEGRAM CHANNEL, AND WHATSAPP GROUP FOR THE LATEST UPDATES ON FREE COURSES, CERTIFICATIONS, SCHOLARSHIPS, INTERNSHIPS, AND JOBS

About Clear My Certification

Check Also

ibm

IBM offers 6-weeks Internship on AI/Cloud – Get Complete Details

About the program Join the SkillsBuild Internship! This is your opportunity to have a deep …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *