Friday , March 1 2024
Breaking News

IBM Data ANALYST Professional Certification Quiz Answers | Get Details and Apply

IBM Data ANALYST Professional Certification Quiz Answers | Get Details and Apply

Check your skill by answering this IBM Data Analyst Professional Certificate Quiz questions. This quiz will help you to check your knowledge and improve it further. List of the most asked real-world IBM Data Analyst Professional Certificate Quiz questions and answers for freshers and experienced to pass your official test.

TERMS AND CONDITIONS :

  • Every MCQ set focuses on a specific topic in IBM Data Analyst Professional Certificate Quiz
  • 15 Multiple Choice Questions & Answers in IBM Data Analyst Professional Certificate Quiz with answers
  • This quiz consists of 15 multiple-choice questions.
  • Each question in the quiz is in multiple-choice or “true or false” format
  • You may review your answer choices and compare them to the correct answers after your final attempt
  • To start, click the “Take the Quiz” button. When finished, click the “Submit Quiz” button.

Here are the questions and answers :

Question 1 : Which python module helps you to easily access an API?

Ans : Requests

Question 2 :Which programming language has the maximum number of job postings?

Ans :Python

Question 3 :What is the median Age of survey respondents?

Ans :28

Question 4 :Based on the histogram, which age group has the highest number of survey respondents?

Ans :24-32

Question 5 :Data Analysts work within the data ecosystem to:

Ans :Gather, clean, mine, and analyze data for deriving insights

Question 6 :When we analyze data in order to understand why an event took place, which of the four types of data analytics are we performing?

Ans :Diagnostic Analysis

Question 7 :The first step in the data analysis process is to gain an in-depth understanding of the problem and the desired outcome. What are you seeking answers to at this stage of the data analysis process?

Ans :When you are and where you need to be

Question 8 :From the provided list, select the three emerging technologies that are shaping today’s data ecosystem

Ans :Cloud Computing, Machine Learning, and Big Data

Question 9 :In the data analyst’s ecosystem, languages are classified by type. What are shell and scripting languages most commonly used for?

Ans :Automating repetitive operational tasks

Question 10 :Which of the following is an example of unstructured data?

Ans :Video and audio files

Question 11 :Which data source can return data in plain text, XML, HTML, or JSON among others?

Ans : API

Question 12 :What are some of the steps in the process of “Identifying Data”? (Select all that apply)

Ans :Define a plan for collecting data, Determine the information you want to collect

Question 13 :What type of data refers to information obtained directly from the source?

Ans :Primary data

Question 14 :Which of the provided options offers simple commands to specify what is to be retrieved from a relational database?

Ans :RSS Feed

Question 15 :What is the general tendency of a set of data to change over time called?

Ans :Trend

CLICK HERE TO APPLY : CLICK NOW

IF YOU ARE LEFT WITH ANY DOUBTS , WANT ANY ASSISTANCE JOIN ME ON MY TELEGRAM CHANNEL AND WHATSAPP GROUP

About Clear My Certification

Check Also

google

Google offers 29- No cost Courses for February 2024 – Check Complete Details

Take a leap into learning this February, and make the most of the extra day! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *