Home Certification Lean Six Sigma White Belt Certification Answers

Lean Six Sigma White Belt Certification Answers

2272
4
Free Six Sigma Certification

Apply Now: Lean Six Sigma White Belt Certified (LSSWB)

Lean Six Sigma White Belt Certification Answers

Question 1- This Stage of DMAIC is where the starting point metrics are recorded

Answer: Measure

Question 2- This stage of DMAIC sets the context within which the Six Sigma project is to be performed. Identify and state the practical problem

Answer: Define

Question 3- This position works to understand which business processes are not performing as needed, identify root causes of problems, and analyze contributing factors

Answer: Green Belt

Question 4- A six Sigma project uses ______ to help define the roles of people on the team

Answer:  belts

Question 5- The idea behind _____ is to maximize customer value while minimizing waste

Answer:  Lean

Question 6- An entry-value certification for those individuals who need to have a basic understanding of what Six Sigma is

Answer:  White Belt

Question 7- Senior Executive within the organization whose role is sponsoring specific projects

Answer:  Champion

Question 8- In charge of in-house training for Black Belts andf Green Belts in Six Sigma processes. They are also a go-to reference for ideas and theories

Answer:  Master Black Belt

Question 9- Typically a subject-matter expert (SME) in a particular subject or area of the business being reviewed

Answer:  Yellow Belt

Question 10- In Lean, this is defined as any activity that consumes resources but creates no value

Answer:  Waste

Question 11- This stage of DMAIC focuses on fully understanding the top causes identified in the Analyze phase, with the intent of either controlling or eliminating those causes/

Answer: Improve

Question 12- In this state of DMAIC the metrics are reviewed using a variety of tools

Answer: Analyze

Question 13- They have the authority within the organization to allocate resources for the project

Answer: Champion

Question 14- What year was Six Sigma Originally developed?

Answer: 1986

Question 15- Every Six Sigma project will follow the same process in a systematic and uniform method known as

Answer: DMAIC

Question 16- Generally not involved with the Six Sigma project directly. instead, they may provide information and assistance to Green Belts as subjects matter experts:

Answer: Yellow Belt

Question 17- During the DMAIC process, activities of each state are ______ upton the outcome of the previous stage

Answer: dependent

Question 18- Six Sigma focuses on measuring the impact of an improvement project. it requires _____across the business for the project to make changes

Answer:  buy-in

Question 19- Six Sigma works to minimize _____ in production through continuous improvement

Answer: defects

Question 20: This stage of DMAIC is about sustaining the changes made in the improve phase to guarantee lasting results

Answer: Control

Question 21: Leads a team during Six Sigma prokect. Has knowledge of Six Sigma Philosophies and principles

Answer: Black Belt

Question 22: Six Sigma requires ______ across thebusiness for the project to effectively make change

Answer: buy-in

Question 23: What level of training should be provided to all members of the organization, so they have a basic understanding of Six Sigma and continuous improvement?

Answer: White Belt

Question24: What role is the company VP filling within this project?

Answer: Champion

Question 25- What belt level will you need to be trained at?

Answer: yellow belt

Question26 – What stage of the Six Sigma project are they currently engages with?

Answer: Define

Question 27: What have you potentially identified?

Answer: waste

Question 28: During the Control Stage of DMAIC, the best controls are those that require:

Answer: No monitoring

4 COMMENTS

  1. Hello Thank you for your Support. Can you please
    give Free Project Management certification Answers.
    Course name : Project Management Essentials Certified (PMEC) is same website.
    msicertified.com/free-project-management-certification.html

    Thanks Again for your help.

  2. I am really inspired along with your writing abilities and also with the structure in your blog. Is that this a paid subject or did you customize it your self? Anyway keep up the nice high quality writing, it’s rare to look a nice weblog like this one today.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here