Monday , April 15 2024
Breaking News

Full Stack Development Quiz – MCQ (Questions and Answers) | National Level Free Certificate

Full Stack Development Quiz – MCQ (Questions and Answers) | National Level Free Certificate

Hey Students ! Are you a full-stack developer? Yes, Good! Can you ace this quiz focused on full-stack development? Build and test your full-stack development knowledge with multiple choice quiz sessions. Study the fundamentals of the full-stack development certification Quiz.

Terms and Conditions :

  •  Every MCQ set focuses on a specific topic in Full Stack Development Quiz
  • 15 Multiple Choice Questions & Answers in Full Stack Development Quiz with answers
  • This quiz consists of 15 multiple-choice questions.
  • Each question in the quiz is of multiple-choice or “true or false” format
  • You may review your answer choices and compare them to the correct answers after your final attempt
  • To start, click the “Take the Quiz” button. When finished, click the “Submit Quiz” button

Don’t Miss out on this opportunity: CLICK HERE

Apply for the Quiz : CLICK HERE

FOLLOW MY SOCIAL MEDIA CHANNELS, TELEGRAM CHANNEL, AND WHATSAPP GROUP FOR THE LATEST UPDATES ON FREE COURSES, CERTIFICATIONS, SCHOLARSHIPS, INTERNSHIPS, AND JOBS

Here are the questions and answers :

1) What is frontend? Choose the option which best fits the definition.
Ans: includes everything the user experiences directly

2) What is backend?
Ans: Responsible for strong and organizing data, communicates with the fronted

3) Which attribute set the text direction
Ans: dir

4) What is an API?
Ans: Application Programming Interface

5) Which tag is used to create a check box
Ans:

6) How to define a list in python?
Ans: ls = []

7)How to call an API from Javascript?
Ans: let response = await fetch(url);

8) React.js in MVC is
Ans: Controller

9)What is the role of CSS?
Ans: Makes page colorful and stylish

10) Which directive is used to start an angularJS application?
Ans: ng-app

11)Which skills mentioned below makes a full stack developer better?
Ans: Ability to learn new skills quickly, Problem solving talents

12)What is a full stack developer?
Ans: Has familiarity in many layers, mastered few and genuine interest in software technology

13) Which layer has the highest importance in software development?
Ans: Understanding what the customer and the business need

14)What is stack in full stack?
Ans: List of all the technology services used to build and run one single application

15) How to keep up with all the technologies?
Ans: Show passion for learning. Follow blogs, tech forums, subscribe to newsletters

About Clear My Certification

Check Also

kaggle

March Machine Learning Mania 2024

Kaggle has launched tenth annual March Machine Learning Mania competition, Kagglers will once again join …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *